Jo parle com tu

enero 26, 2012 § Deja un comentario

proposta per al I concurs d’idees convocat
Proposta per al I concurs d’idees convocat per l’associació cívica Tirant lo Blanc per a fomentar l’ús del valencià en qualsevol àmbit social.

La meua idea era promoure l’us social del valencià al identificar al portador de la txapeta com a valencianoparlant, per que hi han moltes conversacions que no es fan en valencià pel desconeiximent de la llengua pròpia de l’interlocutor.

En moltes ocasions, i donat el predomini social del castellà com llengua vehicular en la societat valenciana, ciutadans valencianoparlants s’expressen en castellà amb altres conciutadans valencianoparlants per la senzilla raó que no coneixen entre ells aquesta condició lingüística. Aquesta paradoxa permet que converses que pogueren donar-se en valencià es donen en castellà, amb el que la presència sociolingüística del valencià queda disminuïda.

Amb aquest projecte es tracta de facilitar la identificació de manera senzilla del nostre interlocutor (sobretot en l’àmbit de l’administració o els serveis públics) per a propiciar que el valencià tinga la presència social que precisa per a la seua supervivència.  No va guanyar, però crec que la idea era sencilla i interesant, i està disponible per a qui vulga utilitzar-la El disseny (lletres en roig i fons groc ataronjat) també funciona com element identificador del nostre àmbit lingüístic. La tipografia es Gotham Rounded

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

¿Qué es esto?

Actualmente estás leyendo Jo parle com tu en lloc de paraules.

Meta

A %d blogueros les gusta esto: